praktijkruimteActueel aanbod

Welkom bij Zijnsoriëntatie Zutphen

De praktijk voor Zijnsgeoriënteerde Levenskunst
van Suzanna van Boxem 

    

We zijn van nature vrije, stralende en liefdevolle wezens

Uitgangspunt van Zijnsoriëntatie is dat onze aard volkomen onbelast is. Van nature open, stralend en vrij, dat is onze natuurlijke aard. En tegelijkertijd heeft de 'buitenrand' van onze geest hier hoegenaamd geen contact mee. Gelukkig hebben we de mogelijkheid om onze vrije aard naar de voorgrond te halen.  

We zijn 'vergeten' wie we zijn
Vanuit onze vrije aard gezien, zijn we vergeten wie we zijn en leven we ongemerkt en chronisch in de te krappe jas van onze aannames over onszelf en de wereld. Onze conditionering is vaak diepgeworteld, onbewust en drukt een stempel op veel levensgebieden. Zo is te snappen dat we ons gevoelsmatig vaak afgesneden voelen van de rijkdom van ons wezen en regelmatig  gevoelens van leegte, onrust en onvervuldheid tegenkomen.

 

Wat we vergeten, kunnen we ons weer herinneren

Gelukkig valt er wat te doen. Als je bij mij komt, wil je leren om jezelf te leren kennen voorbij je 'gewoontezelf'. Je leert om af te stemmen op openheid. Je leert je aannames te zien voor wat ze zijn: iets wat jij bent gaan geloven over jezelf en het leven, maar wat je desondanks niet bent. Als je dit onderscheid weet te maken, kun je je aannames met rust leren laten en ontstaat er ruimte en ontspanning in jezelf, waardoor jouw ruimere hoedanigheid, jouw Zijn meer naar de voorgrond kan komen. Daarmee boor je een enorm potentieel van vrijheid, vertrouwen en levenslust in jezelf aan. Je vrije aard leren leven, maakt blij en gelukkig en is enorm vervullend. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je naasten en de ruimere kringen waar je in verkeert.

 

Er valt wat te leren: via de kunst en kunde van mediteren, herinneren 'wie je bent'

Als je je aangesproken voelt door wat hierboven staat, kun je een 'leerruimte' kiezen die voor jou passend en behulpzaam is. De cursus 'Gezonde Zelfliefde' is zo'n leerruimte. Hetzelfde geldt voor de cursus Zijns georiënteerde Meditatie

Misschien wil je een bepaald thema in een individuele - of relatiesetting nader onderzoeken. Ik nodig je graag uit om vrijelijk op mijn website rond te kijken. Neem gerust contact met me op voor een kennismaking/ of om te bespreken welk aanbod op dit moment passend voor je is.


Voor meer info over de grondlegger van Zijnsoriëntatie Hans Knibbe en de school voor Zijnsorientatie: www.zijnsorientatie.nl

 

Hier kun je kijken naar een mooie uitleg van Hans Knibbe over hoe onze Zijnsgrond zich verhoudt met onze psyche.

 

Ontdek
dat je ware aard oneindig veel ruimer is dan je denkt.
Hoe is het om dit
als uitgangspunt te nemen in je leven?

         
            suzanna