praktijkruimteActueel aanbod

Cursus Zijnsgeoriënteerde Meditatie 

Ontdek de rijkdom van Zijn 

 

 

  

Meditatie neemt een belangrijke plaats in op het pad van Zijnsoriëntatie. Zijnsgeoriënteerde meditatie omvat verschillende meditatievormen die in de loop van de afgelopen 30 jaar aan de school voor Zijnsoriëntatie zijn ontwikkeld: zittend, staand, bewegend, visualiserend.  Deze meditatievormen zijn gericht op verschillende niveaus van je geest. Van het meest concrete tot het meest subtiele niveau. Zo maak je onder andere contact met de stroming van je lichaamsenergie, je ervaart verbinding met al het bestaande en je ;'verwijlt' in de stille ruimte van je geest. Het kenmerkende van Zijnsgeorienteerde Meditatie is dat je je geest uit zijn 'Zijnsvergetelheid' thuisbrengt naar z'n thuisbasis, naar Zijn.

 

Vanuit een evolutionair gevormde overlevingsdrang is je geest doorgaans 'grijpend' naar innerlijke en uiterlijke ervaringen: naar gedachtes, gevoelens en zintuiglijke prikkels. Je zoekt houvast en vervulling buiten jezelf. en tegelijk ben je op je hoede en defensief naar mogelijk onheil. Door die grijpende aandacht verplaatst je gewicht zich van je basis, je Zijnsgrond, naar boven en naar buiten. Zo trek je jezelf uit je basis en ben je onbewust en chronisch 'van huis'. 

 

Zijnsgeoriënteerde Meditatie brengt je weer terug in je Zijnsaard. Lichamelijk is dit thuiskomen voelbaar als ontspanning, loslaten van pantsering en een toename van presentie. Je ontdekt een rijkdom aan kwaliteiten als rust, blijdschap, geluk, liefde, schoonheid, kracht en helderheid - al helemaal aanwezig in jouw aard. Tegelijkertijd blijkt je thuis geen vaste plek te zijn waar je als het ware in kunt nestelen. Je thuis is eerder ruimte, de openheid van je geest, Zijn zelf. 

 

In deze cursus maak je in 8 bijeenkomsten stapsgewijs kennis met de kunst en kunde van meditatie volgens de Zijnsgeoriënteerde principes. De meditatievormen worden verkend, uitgelegd, geoefend en een aantal keren herhaald.  Thuis mediteer je met door de leraar ingesproken meditaties en bouw je je eigen meditatiediscipline op.  Als je regelmatig oefent, merk je dat je je aandacht beter kunt losmaken uit gedachtestromen en dat je meer kunt ontspannen. Je komt in contact met je inspiratie  en een besef van inherente vrijheid. Je herkent jezelf als heel en compleet en je gaat meer en meer vertrouwen leggen in Zijn.  Na 8 bijeenkomsten ben je in staat om zelf  een dagelijkse meditatie-beoefening te doen met de onderdelen die in de cursus  zijn aangereikt.   

 

Deze cursus is geschikt voor zowel mensen die geen ervaring hebben met meditatie als voor mensen die dit wel hebben.

 

Data (afwisselend op de zaterdag- en zondagochtend):

zon 12 mrt, zon 26 mrt,

za 1 apr, za 15 apr, zon 23 apr,

za 13 mei, 

za 3 juni en zon 18 juni

Locatie: Pilates studio , Noorderhavenstraat 48, Zutphen

Tijd: 9.30 u - 12.30 u

Kosten:  € 423,- particulier. voor uitgebreidere tarieven zie pagina Gezonde zelfliefde. 

 

 

 

 

Meditatie weekend 4 & 5 maart >>

  

8 bijeenkomsten 

Cursus Zijnsgeorienteerde Meditatie

start 12 maart

 

Zijnsgeorienteerde Meditatie brengt

je weer terug in

je Zijnsaard. 

 

 

Wees welkom om

mee te doen 

 

 

Actueel aanbod